• Wat wil je doen?

  • Met wie?

  • Waar?

Bakkerijmuseum de Oude Bakkerij

Help mee met de bakkers en leer over de ambachtelijk banket in het Bakkerijmuseum in Medemblik

Over Bakkerijmuseum Medemblik

  • Leer alles over een ambachtelijke banketbakkerij
  • Kinderen kunnen helpen met de bakkers
  • Zelf marsepein maken en koekjes versieren in de koffiehoek
  • Bekijk de materialen zoals deze vroeger in de bakkerij gebruikt werdenbakkerijmuseum de oude bakkerij

De Oude Bakkerij Medemblik

De bakkerijmuseum in Medemblik vertelt je alles over de ambachtelijke (banket)bakkerij van vroeger. Na jouw bezoek weet je waarom speculaaspoppen vroeger kado werden gedaan en leer je over beschuit, marsepein, gist en meel. Het leukste van het museum is eigenlijk het begin: langs de grote werkbank van de bakkers kunnen kinderen meekijken én helpen met het maken van beslag en koekjes. Elke dag zijn er verschillende demonstraties en workshops, zoals chocolade gieten en broodbakken. Zo leer jeover ingrediënten en smaken. De bakkers in het museum zijn doorgewinterde professionals die vaak jarenlang in de bakkerij gewerkt hebben. Zij vinden het leuk om nu over hun vak te vertellen. Voor kinderen is bakken altijd een feestje, dus die vermaken zich daar prima.

bakkerijmuseum de oude bakkerij
Lekker helpen met koekjes bakken!

Bakspullen en verse koek

Op de bovenverdieping vindt je een verzameling van allerlei klassieke bakkersmaterialen, die vaak zijn gedoneerd aan het museum. Zo zie je hoe vroeger chocolade-eieren en paashazen werden gegoten. Ook tradities als bruidssuikers en koekpoppen komen aan bod. Er is een koffiehoek waar je tevens een kleine workshop kunt doen, zoals koekjes versieren. In het winkeltje bij de ingang is allerlei lekkers te koop, zoals marsepein en gevulde koeken. Die zijn natuurlijk vers gebakken!

bakkerijmuseum de oude bakkerij

Over jouw bezoek

Wij bezochten het museum in ongeveer een uur, dat is afhankelijk van hoe lang jouw kinderen zin hebben om mee te bakken. De benedenverdieping is met kinderwagen en rolstoel te bezoeken, daar wordt ook gebakken. De bovenverdieping is niet met rolstoel of kinderwagen te bezoeken. Na een bezoek is er verder in Medemblik nog heel veel meer te doen, zoals een bezoek aan Kasteel Radboud, een stadswandeling of een ritje met de stoomtrein van Medemblik naar Enkhuizen. Kijk hier voor tarieven en meer informatie! 

bakkerijmuseum de oude bakkerij

Alle locaties