• Wat wil je doen?

  • Met wie?

  • Waar?

Appels plukken in Noord-Holland

Na de zomer komt de verse oogst en wat is het een heerlijk uitje: zelf fruit plukken in een boomgaard! Het hoort voor mij echt bij de nazomer en de kinderen vinden het heerlijk. Met een eigen tas de boomgaard in en de mooiste exemplaren zelf van de boom halen. Meestal kun je ook lekker even wat eten of drinken bij de pluktuin én natuurlijk spelen. Vervolgens komen we thuis met veel te veel appels, dus staat er nog tijden verse appelmoes en appeltaart en tarte tatin en…nou ja allemaal lekkere dingen. Wil je ook zelf appels plukken in Noord-Holland? Dat kan hier!

Fruitkwekerij het Keetje in Lutjebroek

Het Keetje is een begrip in West-Friesland. Deze gezellige boerderij heeft een fruitkwekerij waar je in september en oktober zelf appels kunt plukken, zoals Elstar en Cox appels. Daarnaast heeft Het Keetje een landwinkel met verse producten, gezellige dieren in de weide en een terras (hallo appeltaart). Ook leuk: je kunt er een kinderfeestje vieren! Je kunt hier het hele jaar terecht (niet op zondag). Ook bramen, frambozen en bessen vind je hier, natuurlijk afhankelijk van het seizoen!

Appels plukken noord holland
De appels zijn er hélemaal klaar voor in eind september!

Fruittuin van West in Amsterdam

Fruit plukken bij de grote stad: Fruittuin van West is een bijzondere plek. Het hele jaar door kun je er fruit plukken, op de website wordt bijgehouden welke soorten op dat moment beschikbaar zijn. Dat zijn niet alleen appels, maar ook bijvoorbeeld peren, druiven en kiwibessen.  Van West heeft ook een eigen winkel, gezellig tuincafé en je kunt er ook goed vergaderen of een feestje vieren.

zelf appels plukken
De bovenste zijn altijd het lekkerst. Of nou ja, het leukst.

De Olmenhorst in Lisserbroek

Natuurlijk kan de Olmenhorst niet ontbreken in dit rijtje. Al jaren is zijn de grote boomgaarden van de Olmenhorst ontzettend populair in de nazomer. Je mag er zelf struinen door de fruitbomen en al het lekkers plukken. De Olmenhorst is bovendien bekend van de lekkere fruitsap en die kun je natuurlijk ook even meenemen uit de grote landwinkel. Lekker lunchen of picknicken, een appelboom adopteren, een tochtje met de huifkar, kaarsen maken of gezellige workshops volgen: de Olmenhorst is een leuke en sfeervolle locatie. Er zijn grote parkeerterreinen die in het weekend zelfs wel eens bijna vol zijn. Gezellig druk! Vergeet niet een stukje huisgemaakte appeltaart…

fruit plukken noord holland
Die kant op!

 

Heb jij nog tips voor leuke fruitlocaties in Noord-Holland? Laat het gerust even weten!

 

 

Alle locaties