• Wat wil je doen?

  • Met wie?

  • Waar?

Geniet van het voorjaar in de Beemster

Heb je mijn eerste column in de Laag Holland evenementenkrant gelezen? Wat leuk he? Het komende jaar ga ik mijn tips uit de regio delen in deze column. Ik begon natuurlijk met het tulpenseizoen in de Beemster. Want dat is elk jaar een feestje: genieten van de gekleurde velden, maar dan (nog?) zonder de vele touringcars en hordes toeristen. In de krant gaf ik een aantal tips voor een fijne dag tussen de tulpen in de Beemster. Hier lees je er meer over!

Ik kom regelmatig in de Beemster en dit jaar heb ik een kaart gemaakt waar je de tulpen en andere stops exact vindt. Kijk maar mee:

Dit is vanaf 11 april 2019, als je zelf een veld ziet die er nog niet opstaat, laat het dan weten!

Lentefietstocht in de Beemster

Doe een lentefietstocht en haal onderweg verschillende streekproducten. Fruit, sap, huisgemaakte jam en natuurlijk kaas vind je bij de boerderijwinkels. Je hoeft niet zelf te zoeken, want er is al een speciale streekproducten fietstocht langs leuke winkels in de Beemster! De totale route is bijna 38 kilometer, een mooie afstand voor een lentemiddag. Je komt langs hele fijne winkels met Beemsterproducten, zoals  Eerlijk en Heerlijk: voor vers fruit, sappen en appeltaart en Het Beemster Zeepfabriekje voor ambachtelijke zeepjes. Onderweg ga je lekker lunchen en je komt ongetwijfeld de tulpenvelden tegen! Sluit de dag af op de Koemarkt en proost met een Beemster biertje.

Bekijk de tulpen – van dichtbij

Je kunt lang niet bij alle velden dichtbij de tulpen komen. Soms wil een boer dat liever niet, of ligt het veld simpelweg te ver van de weg af. Bij boerderij de Nicolaashoeve in Middenbeemster ben je welkom om foto’s te maken en meer over de tulpen te leren. Dit bedrijf is gewoon in productie, het is daarom wel nodig om van tevoren even aan te melden.

nicolaashoeve beemster
De Nicolaashoeve

tulpen beemster

Geniet op een terras van de ontluikende lente

Al rijdend of wandelend kom je langs de mooiste terrasjes. Om er een paar te noemen: Stoer in de Beemster (met fijn uitzicht), de Kleine Haag in Noordeinde, Bij Ernst in de Rijp of Brasa in Middenbeemster. Geheid dat je zo lekker zit dat je eigenlijk niet weg wil…

tulpen in de beemster
Overal staan ook de bloesems aan de bomen…wat een prachtige periode in de Beemster!

Met een helikopter over de Beemster

Ga je voor écht spectaculair? Stap dan eens in een helikopter! Zo krijg je een heel ander perspectief op deze regio. Ik heb dat gedaan en hieronder zie je de beelden. Hier lees je meer en zie je toffe luchtfoto’s! Je kunt het zelf ook doen, in het artikel zie je waar en ontvang je zelfs korting op een helikoptervlucht boven de Beemster.

Alle locaties