• Wat wil je doen?

  • Met wie?

  • Waar?

Theetuin Overleek

Huisgemaakte taart, met liefde geserveerd in een pittoresk Noord-Hollandse theetuin met uitzicht op de weilanden en Monnickendam: dat is theetuin Overleek!

Theetuin Overleek in het kort:

  • Gezellige en ‘fotogenieke’ theetuin
  • Huisgemaakte taartjes waar je je vingers bij op eet
  • Huur een fluisterbootje en ontdek Waterland
  • High tea is pas écht een feestje

Theetuin Overleek is zo’n plek waar je écht even kunt ontspannen. De weg naar de theetuin is al rustgevend: kronkelend door de weilanden rijdt je naar het kleine dorpje Overleek, tussen Monnickendam en Ilpendam. Daar wordt je gastvrij ontvangen en kun je lekker in de tuin of op het terras plaatsnemen. Bij slechter weer zijn er binnen plaatsen.

theetuin overleek

Huisgemaakte taart en fijne thee

Kies voor een fijne thee of koffie, hoewel de limonade ook héél goed is. Lekker (biologisch) lunchen óf natuurlijk huisgemaakte taart! Chocolade-koffietaart, kwarktaart met aardbeien, appeltaart of scones…het taartmenu kan elke dag een beetje verschillen, want alles wordt ter plekke gebakken.

Met je kopje thee kijk je heerlijk uit over de weilanden, wedden dat je even wegdroomt? In de tuin lopen regelmatig kippen (met kuikentjes) en op een apart gedeelte kun je de konijnen aaien. Voor kinderen is er een schommel en zij zijn vaak ook gek op de aanwezige dieren!

theetuin noord holland

High Tea

Heb je iets te vieren? Boek dan een high tea voor éxtra verwennerij. Verschillende soorten thee, een etagere met hartige lekkernijen en daarna verse scones en zoete patisserie. Zó lekker, ik vind het echt een aanrader. De high tea moet je wel even reserveren.

theetuin monnickendam

Fluisterbootje huren Waterland

Overleek ligt aan het water en vanaf de theetuin kun je heerlijke tochten maken door Laag Holland. Bij de theetuin kun je een fluisterboot of kano huren. Vaar gezellig in een standaard fluisterboot (5 personen) of ga in de wat grotere boten van 10 of 25 personen. Veel plekjes in Waterland zijn alleen per boot bereikbaar dus je ziet de regio van een heel ander oogpunt. Voor een echt feest boek je ook nog een picknickmandje erbij.

lunchen monnickendam

 

Alle locaties