• Wat wil je doen?

  • Met wie?

  • Waar?

In een helikopter over Laag Holland

In een helikopter vliegen: staat dat op jouw bucketlist? Ik had de unieke kans om Laag Holland vanuit een heli te zien, wat een bijzondere vlucht! Ik vind Laag Holland vanaf de grond al prachtig, maar door het eens vanuit de lucht te bekijken krijg je letterlijk en figuurlijk een heel ander perspectief op deze omgeving. Een gebied met gewonnen land, gebouwd op water. Een aaneenschakeling van eilandjes in Waterland en een strak ingedeeld polderlandschap in de Beemster. Kijk je mee?

In een helikopter over de Beemster

De helikopter landde recht voor ons neus in een weiland bij Hotel Volendam. De adrenaline slaat dan wel toe hoor, toch een beetje spannend. Gordels om en hup, daar gaan we! Door de lucht ben je overal supersnel en al gauw is De Beemster in zicht. Ik verbaas me over hoe dichtbij dit allemaal lijkt. Hier zie je goed hoe dit gebied verschilt van de omgeving: in de 17e eeuw is dit voormalige meer met molens drooggemaakt onder toezicht van Leeghwater. Om het gebied ligt de ringdijk en daarbinnen is het gewonnen gebied verdeeld in rechte kavels: dat zie je heel goed terug. We hebben geluk want het is tulpentijd. In de Beemster liggen veel velden en van bovenaf zie je vrolijke lappen!

helikoptervluchten noord holland

 

luchtfoto zaanstreek
De Zaanse golfbaan aan de Zuiderweg

We vliegen over de Zaanstreek. Jisp is prachtig, een klein dorp midden in het water van het Wormer- en Jisperveld. Dit gebied ligt zo’n 2 meter onder zeeniveau en bestaat vooral uit kleine eilandjes en sloten. Hier leven veel weidevogels en het is erg leuk om hier een boottocht te doen. Al snel vliegen we over de beroemde Zaanse Schans: de molens draaien en de vele toeristen zijn vanaf deze hoogte bijna niet zichtbaar!

luchtfoto zaanse schansGelijk weer door over het Oostzanerveld, het Twiske, Purmerland en Den Ilp. Hier rijd ik zelf bijna dagelijks, maar ik heb me eigenlijk niet gerealiseerd dat het zoveel kleine eilandjes zijn. Deze regio is onderdeel van Natura 2000 en daarmee is het een beschermd natuurgebied. Er wordt gewerkt aan de biodiversiteit en behoud van verschillende soorten planten en dieren. Bijna moeilijk te geloven dat je binnen 20 minuten in Amsterdam staat vanaf hier.

Daar ligt Wormer – zie je de toren?

Ik vlieg zelfs nog even over mijn eigen huis in Purmerend. Na een kwartier in de helikopter gaan we weer veilig landen in Katwoude, met een beetje knikkende knieën maar een enorme ervaring rijker! Deze vlucht was onderdeel van een bezoek met bloggers aan deze regio. Hier zie je ons allemaal voor de helikopter, mijn grote dank aan Bureau Toerisme Laag Holland en Heliflight!

luchtfoto de gors
Hier ergens woont mijn huis! Achter zie je het centrum van Purmerend.
bloggers laag holland
Met 6 bekende bloggers bekeken we de regio. Dat levert mooie beelden op!

Korting helikoptervluchten Noord-Holland

Wil jij dit ook? Dat kan! Heliflight organiseert regelmatig vluchten boven Noord-Holland. Op de site staan de data en de exacte gebieden waar ze vliegen. Het is echt een unieke ervaring om de regio eens op deze manier te zien en ik denk dat je het zeker niet snel zal vergeten. Ik heb zelfs een toffe kortingscode gekregen voor je. Hiermee krijg je 10% korting op rondvluchten van 15 of 30 minuten. Ga naar www.helikoptervluchten.nl/bestellen en gebruik kortingscode: instap10! (alleen online te verzilveren en niet in combinatie met andere acties of aanbiedingen).

Als je dit avontuur hebt beleefd, laat je dan even weten hoe het was? Dat kan hier, of op de Facebookpagina. 

Alle locaties