• Wat wil je doen?

  • Met wie?

  • Waar?

6 tips voor tulpen bezoeken in Noord-Holland

Het voorjaar komt er aan! Wát een fijn seizoen is dat toch. Als je goed op let, zie je de eerste knopjes aan de bomen ontstaan en de krokussen bloeien volop. In Noord-Holland betekent dat één ding: de kleurrijke tulpenvelden laten niet lang meer op zich wachten. Vanaf ongeveer half april kun je op verschillende plekken in de provincie genieten van deze uitgestrekte velden met Neerlands trots. Zoek je de ultieme instawaardige fotoplek of heb je zin in voorjaarskriebels? Ik heb zes tips om ultiem van de tulpentijd te genieten.

Tulpen kijken in Noord-Holland:

1. Bezoek de Beemster

De Beemster is rijk aan uitgestrekte weilanden en de tulpenvelden kleuren hier de horizon vanaf half april. Onderstaand foto maakte ik vorig jaar tussen Zuidoostbeemster en Spijkerboor. Als je door de Beemster gaat fietsen, wandelen of rijden kom je de verschillende velden vanzelf tegen. Ontzettend voordeel: je komt hier (nog) geen hordes toeristen en bussen tegen. Hier sta je gewoon bijna in je uppie van het moment te genieten. Niet verder vertellen he? Hier schreef in meer over tulpen in de Beemster. 

tulpen 2cv

2. Pak het Bloembollenboemeltje

Het Land van Fluwel is een ontzettend leuk avonturenterrein in Sint Maartenszee. Je kunt hier uren buitenspelen en vanaf 30 maart kun je hier ook met de Bloembollenboemel mee! Dit ludieke treintje rijdt langs verschillende bloembollenvelden en onderweg krijg je van alles over de omgeving én de tulpen te horen. Het is aan te raden om de bloembollenboemel vooraf te reserveren.

tulpenboemeltje

3. Huur een Eend

Wind door je haren, bloemengeur in je neus én een hele fotogenieke wagen: een Eend is echt de leukste manier om door de provincie te rijden. Bovendien is hij heel fotogeniek! Ducktrail heeft 2cv’s in alle kleuren die je voor een (mid)dagje kunt huren. Ze weten je bovendien de leukste plekjes in de regio én beste tulpenvelden aan te wijzen. Ik deed dit vorig jaar en het is een onvergetelijk uitje. Inmiddels hebben ze een speciale tulpenroute die je langs mooie plekjes brengt.

eend tulpen

4. Tulpenexcursie

Een kas met meer dan een miljoen tulpen in alle soorten en maten: daar wil ik wel eens binnengluren. Bij Tulpenexcursie in Slootdorp leer je alles over de bloemen en het verbouwen er van. Dit wordt inmiddels een steeds populairdere locatie, ook voor toeristen en ik snap dat wel. Een typisch Hollandse bestemming, die heel makkelijk bereikbaar is vanaf de A7. Je leest er hier meer over. Let wel: de Tulpenexcursie is vooral geschikt voor groepen. Als je met jouw gezin op pad wil, zijn de Poldertuin in Anna Paulowna of de Floratuin in Julianadorp meer geschikt. 

5. Kamperen tussen de tulpen

Wakker worden met zo’n uitzicht, daar komt die glimlach vanzelf toch bij? Sla je tentje op tussen de bloemen op verschillende campings in Noord-Holland. Voor camperaars is er een speciale bloembollenroute geschreven, die natuurlijk ook prima met de auto te rijden is. De route brengt je langs verschillende kwekers, velden en de typisch Noord-Hollandse vergezichten. Er zijn verschillende campings geschikt voor een Hollandse versie van ‘springcamp’:

  • Camping De Gouwe Stek in Bovenkarspel – op deze minicamping worden pioenrozen (zo mooi!) en agapanthussen gekweekt. Ook is er een blotevoetenpad.
  • Camperplaats De Tulpentuin – deze camperplaats ligt naast de Tulpenexcursie en je zit hier dus dicht bij de bloemen. Deze plek is niet geschikt voor caravans en tentjes.
  • Camping De Duinzoomhoeve in Julianadorp aan Zee – leuk om bloemen en strand te combineren! Bij dit bloemenbedrijf worden hyacinten, narcissen, krokussen, tulpen en anemonen gekweekt. De eigenaren vertellen je er met trots over!
  • Boerencamping de Kei in Castricum – Bij deze minicamping tref je naast tulpen, anemonen, keizerskronen en alliums óók een stal met gezellige koeien aan. Kinderen kunnen hier hun boerenhulp diploma halen.
  • Camping In het Fruit – Zuidoostbeemster – Kampeer onder de fruitbomen, geniet van de bloesems en fiets langs de vele tulpenvelden in de regio vanaf deze camping in de Beemster.

camping bij tulpen

6. In een helikopter over tulpenvelden

Vergeet de Grand Canyon….in Noord-Holland vlieg je ook gewoon in een helikopter met adembenemend uitzicht! Een vlucht in een helikopter is sowieso al een hele beleving, maar met de kleurige lappendeken onder je is dit extra bijzonder. Een hele speciale manier om je eigen vertrouwde regio eens vanuit een ander oogpunt te zien! Op 19, 20 en 21 april kun je opstappen in Slootdorp. In het weekend van 20 & 21 en 27 & 28 april kun je vanuit Julianadorp mee met de helikopter. Vergeet je camera niet!

Ik kan inmiddels niet wachten tot de velden weer in bloei staan. Wat is jouw favoriete tulpenplekje? Laat het me gerust weten via een berichtje op Instagram of Facebook, dan kan ik hem weer doorgeven aan andere liefhebbers!

 

 

Alle locaties