• Wat wil je doen?

  • Met wie?

  • Waar?

Bijzondere restaurants op de Koemarkt

De Koemarkt is het horecaplein van Purmerend. Ooit liepen hier elke dinsdag de koeien, schapen en kleinvee tijdens de welbekende veemarkt in de stad. Hoewel, óóit is ook weer niet eeuwen geleden, ik kan het me nog herinneren dus zo heel lang is het niet. Eh…toch? De Koemarkt is geheel gerenoveerd en het is echt het gezellige centrum van de stad geworden. Voor een vroege kop koffie, lunch, borrel én diner kom ik er graag (niet per se op één dag). Dit zijn mijn tips voor bijzondere restaurants op de Koemarkt in Purmerend!

brasa purmerend

Brasa Purmerend

Brasa snapt wat gastvrijheid is. Superattent en vriendelijk personeel helpt je graag! Bij Brasa Purmerend kun je de hele dag terecht, dus van een eerste kop koffie tot diner en zelfs later in het weekend. Het eten is er heerlijk en -mag ook gezegd- het ziet er allemaal prachtig uit. Tip: ga voor de Compartir met vele kleine gerechten op een plank om te delen. Heel relaxed en gezellig samen eten! In de zomer is het grote terras regelmatig helemaal vol, reserveren is sowieso gedurende het hele jaar aan te raden.

De Stallen

De Stallen is gevestigd in de oude veestallen aan de Koemarkt. Het is grondig verbouwd, maar heel veel oude elementen zijn behouden en maken nu onderdeel uit van het interieur. Oude drinkbakken, de originele bestrating en beugels waar het vee aan vastgemaakt werd zie je dus terug. Prachtig aangekleed en heel sfeervol, zeker bij de open haard. Ik kom er graag voor een drankje, maar ook voor diner is dit een fijne plek. Ik vind het fijn dat het niet zo luidruchtig is, je kunt lekker bijkletsen. De binnentuin is in de zomer een mooi terras. De Stallen is een hippe place to be.

Brenda’s petit café

Een brasserie met karakter: dat is Brenda’s petit café. De eigenaresse Brenda bakt samen met het team zelf elke dag taart en dat is echt een traktatie. Alles is geinspireerd door Frankrijk, zowel het menu als de inrichting. Ga lekker chillen in de zithoek met ruime luie stoelen of speel spontaan een deuntje op de piano. Leuk aangekleed met frisse kleuren en in de zomer kun je chillen in de hangmat op het terras. Regelmatig is er live muziek en jamsessies, leuk om eens aan te schuiven!

Biercafé de Bonte Koe

Hou je van bier, dan moet je naar de Bonte Koe. Hier staan veel speciale bieren op de tap, maar ook voor whisky’s kun je goed terecht. Een ouderwets gezellig cafe met een grote schare fans en een fijn terras. Lunch en diner serveren zij ook (lekker sateetje) maar het drukst is het er met de speciale feestjes zoals het Bokbierfestival. Niet voor niets staat de Bonte Koe al jaren in de Cafe top 100…

Alle locaties