• Wat wil je doen?

  • Met wie?

  • Waar?

5 leuke campings in Noord-Holland

Zet je tent neer, sla de haringen in de grond: kamperen is leuk! Het is vaak een voordelige manier om te overnachten en vanaf de camping kun je prima Noord-Holland gaan verkennen. Deze provincie heeft veel mooie campings, van grote (kinder-)campings met veel faciliteiten tot charmante minicampings waar de rust voorop staat. Zoek jij een leuke camping in Noord-Holland? Lees dan hier mijn tips!

Camping de Bongerd in Tuitjenhorn

De Bongerd is een echte familiecamping in Tuitjenhorn. Op het terrein kun je lekker spelen bij de Holle Bolle Boom: een groot speelterrein met trampolines, een zwembad en waterpartijen. Er is ook een grote binnenspeeltuin: fijn voor de slechtere dagen. Wij hebben inmiddels al 3 keer op de Bongerd gekampeerd en mijn jongens vinden het altijd weer leuk. Overal op de velden zijn kleine speeltuintjes gemaakt en dat is wel handig omdat je makkelijk toezicht kunt houden (vanaf je luie stoel). De camping ligt op hetzelfde terrein en heeft ruime plekken (100-120 m2) en is heel overzichtelijk. In de vakantie kun je Vlegel de Egel en zijn vrienden elke dag tegenkomen en er is animatie van ’s morgens vroeg tot bedtijd. Leuk voor gezinnen én opa’s en oma’s!

Camping het Rietveen in Landsmeer

Zoek je juist een minicamping met rust? Dan is het Rietveen leuk. Hier kun je direct aan het water van de Breek kamperen (neem gerust je hengel mee). Op het Rietveen vindt je alles wat je nodig hebt qua faciliteiten, alles is eenvoudig maar schoon en compleet. Met een bootje of op de fiets kun je direct ‘de achtertuin’ van de camping in: recreatiegebied het Twiske. Met het openbaar vervoer ben je na 20 minuten in Amsterdam-Centrum: leuk voor een stedentrip in combinatie met Het Twiske of Laag Holland. Ik verbleef er in april en bij mooi weer is het aan te raden om lekker vroeg je bed uit te gaan: de zonsopgang over de Breek is een super begin van de dag….

camping amsterdam
Kamperen aan het water met dit uitzicht…

Camping Geversduin in Castricum

Groen, in de natuur en dicht bij het strand: Geversduin is een fijne plek voor natuurliefhebbers. Het is een grote camping: je kunt er toeristisch kamperen maar ook het hele seizoen verblijven in een eigen (sta)caravan. Geversduin gaat eigenlijk op in de natuur: er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke (speel) materialen en je slaapt tussen de vele bomen. Toen wij er stonden maakten we plotseling kennis met een Schotse hooglander, die daar door de duinen wandelen (er zat wel nog een hekje tussen ;-)). De klim naar de top van de uitkijktoren (wat is die conditie toch matig haha)  is de mooie waard voor een mooi uitzicht over de duinen.

camping castricum
Kamperen tussen de bomen

Camping de Zeevangshoeve

Kabbelend water vlakbij terwijl je warm in je bed ligt: dat hoor je bij camping de Zeevangshoeve in Edam. Een minicamping bij een boerenbedrijf, waar je nog echte rust vindt. De Zeevangshoeve ligt direct achter de dijk van het IJsselmeer, even de trap op en je hebt een fenomenaal uitzicht. In de zomer kun je hier ook lekker zwemmen, er ligt dan een steiger in het water. Aan de andere kant van de camping heb je een weids uitzicht over de weilanden en Edam. Wandel in de vroege morgen lekker naar het dorp: dan is het er rustig en als je net als ik mazzel hebt kom je óók nog nieuwsgierige lammetjes tegen.

camping de zeevangshoeve
Weids uitzicht bij de Zeevangshoeve

Camping de Watersnip in Petten aan Zee

Zand tussen je tenen en lekker uitwaaien: dan moet je naar de Noord-Hollandse kust. De Watersnip is leuk voor gezinnen en voor koppels die buiten het hoogseizoen willen kamperen. In de schoolvakanties is er animatie en er is een grote speeltuin en buitenzwembad. De camping ligt op loopafstand van het strand en het leuke dorp Petten. Andere plaatsen als Schoorl en Bergen liggen op fietsafstand, in deze regio kún je je niet vervelen (tenzij je daar gewoon even zin in hebt). Wij bezochten ook de grote kofferbakmarkt in Schoorl, die in de zomerperiode regelmatig op zondag georganiseerd wordt. Lekker struinen!

Alle locaties