• Wat wil je doen?

  • Met wie?

  • Waar?

Kabouterpad Schoorl

In het bos leven kabouters en als je goed zoekt zul je ze vinden. Loop met kinderen het kabouterpad Schoorl!

Kabouterpad Schoorl in het kort:

  • Start bij Buitencentrum Schoorl van Staatsbosbeheer
  • Haal binnen je knapzak met lekkers én rode puntmuts
  • Opdrachten in de natuur
  • Twee routes voor verschillende leeftijden

kabouterpad schoorl

Wandelen bij Schoorl

Het Kabouterpad begint bij het Buitencentrum Schoorl, een bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer bij de Schoorlse Duinen. In het bezoekerscentrum kun je een rugzakje halen (€ 2,50 per kind en € 10,00 borg per rugtas) met de route, benodigdheden voor onderweg (zoals een spiegeltje en een loep), koekjes en wat drinken. Hierbij krijg je ook de bekende rode puntmuts! Het Kabouterpad begint direct achter het Buitencentrum dus je kunt direct aan de slag.

kabouterwandeling schoorl

Kabouters zoeken in het bos

De bedoeling is dat je op zoek gaat naar kabouters met gekleurde mutsen in het bos. Langs de route staan houten kabouters met verschillende kleuren mutsjes. Bij de ingang heb je een kralen ketting gekregen, de volgorde van de gekleurde kralen geeft aan welke kleur kaboutermuts je als volgende moet zoeken. Zo vinden jullie samen de weg door het bos. Ontzettend leuk gedaan is dit!

In het bijbehorende boekje staan opdrachten en natuurfeiten. Wie springt verder dan een vos? Wie kan de vogels goed nadoen? Kun je helpen de bomen te versieren? Ontdek jij de gekke Knotse Knoesten in de boomtoppen? Er is telkens iets te ontdekken, waardoor kinderen het leuk vinden om steeds verder te gaan en zich niet gaan vervelen. Aan het einde van de route lever je de materialen weer in bij het bezoekerscentrum en ontvangen de kinderen een speciale oorkonde.

wandeling kinderen noord holland

Twee Kabouterroutes: voor kleintjes en iets grotere kinderen

Je kunt een Kabouterpad lopen met verschillende leeftijden. Het Kleine Kabouterpad is geschikt voor kinderen tot ongeveer vijf jaar oud. Mijn jongste van anderhalf liep ook vrolijk mee en dat ging prima. Het Grote Kabouterpad is voor kinderen vanaf een jaar of zes tot zo’n 12 jaar (en voor volwassen kinderen 😉 ). Let wel, het Grote Kabouterpad heeft een aantal steile klimmetjes in de route (de duinen op via een trap) en is niet geschikt om met een kinderwagen te doen.

Als je klaar bent, kun je vanaf het Buitencentrum ook nog het Blotevoetenpad doen met de kinderen. Daarover lees je hier meer!

kabouterwandeling noord holland

 

Alle locaties