• Wat wil je doen?

  • Met wie?

  • Waar?

Blotevoetenpad Schoorl

Met je tenen in het zand en op het mos: hoe voelt dat? Je ontdekt het bij Blotevoetenpad Schoorl!

Blotevoetenpad Schoorl in het kort:

  • Gratis toegankelijk
  • De natuur ontdekken met kinderen
  • Ongeveer 150 meter lang, dus ook voor jonge kinderen
  • Daarna lekker spelen in het Speelbos of de Waterspeelplaats!

blotevoetenpad schoorl

Sokken uit!

Het Blotevoetenpad in Schoorl is bij ons altijd weer een succes. De start vind je bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen, een bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Voor de deur zie je hier de natuurspeeltuin, met onder andere een waterspeelplaats. Aan de rechterhand zie je hier de entree van het Blotevoetenpad. Het is de bedoeling dat iedereen hier zijn schoenen en sokken uitdoet. Op het pad zijn verschillende stukjes gemaakt, zodat je samen met de kinderen kunt ervaren hoe zand, modder of dennenappels voelen. Durf je met je tenen in de modder? Klim samen over de boomstammen! Plezier verzekerd 🙂

blotevoetenpad noord holland

Speelbos Schoorl

Het pad is zo’n 150 meter lang en daarmee is het ook goed te doen voor kleinere kinderen. Onze dochter van anderhalf jaar vond het ook mooi. Voor de kinderwagen is het wat minder geschikt, dus laat die lekker bij de ingang staan. Aan het einde van het pad kun je even de voeten afspoelen en daarna: rennen naar het Speelbos! In het bos rondom het Buitencentrum is van alles te ontdekken voor kinderen. Vind je de Knotse Knoesten in de bomen? Wie springt er verder dan een vos? Eigenlijk vind ik het hier in elk seizoen leuk. Ook het Speelbos is gratis toegankelijk.

wandeling kinderen noord holland

Kabouterpad Schoorl

Als je wat langer de tijd hebt is het ook erg leuk om het Kabouterpad te lopen. Er zijn twee versies: 1 van jongere kinderen tot een jaar of 5, en een versie voor oudere kinderen. Voor beide betaal je voor het gebruik van de route een klein bedrag bij het Buitencentrum. Over het Kabouterpad lees je hier meer!

kabouterwandeling schoorl

 

Alle locaties