• Wat wil je doen?

  • Met wie?

  • Waar?

Buitencentrum Schoorlse Duinen

Hét startpunt voor activiteiten in de Schoorlse Duinen. Maar in Buitencentrum Schoorlse Duinen kun je ook lekker eten, veel leren of vergaderen!

Buitencentrum Schoorlse Duinen in het kort:

  • Startpunt van veel activiteiten in het bos en de duinen
  • Lekker eten met uitzicht op de duinen
  • Wisselende exposities
  • Leuke winkel met spullen om de natuur te ontdekken

Het Buitencentrum Schoorlse Duinen is het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer voor deze regio. Het is een groot centrum in een prachtig gebouw dat opgaat in de omgeving. Vanaf het Buitencentrum starten vele wandelingen en fietstochten en de vriendelijke vrijwilligers helpen je als je nog niet goed weet wat je kunt zien in de regio.

staatsbosbeheer schoorl

Wandelen in de Schoorlse Duinen

In deze populaire regio zijn veel wandelingen beschikbaar. Elk seizoen bedenken de boswachters weer nieuwe activiteiten, zoals de paddenstoelenwandeling. Het hele jaar door zijn er voor kinderen ook leuke dingen te doen. Zo is er het Kabouterpad, voor kinderen van 2 tm 12 jaar. Het bekende Blotevoetenpad is vrij toegankelijk en ligt vlak bij het Buitencentrum Schoorl.

Appeltaart met uitzicht

In het Buitencentrum is ook horecagelegenheid IJgenweis gevestigd. Dit is een gezellige plek voor een kop koffie met iets lekkers, of een welverdiende lunch. IJgenweis serveert biologische streekproducten. Het uitzicht vanaf IJgenweis vind ik echt prachtig, je kijkt uit op de duinen en het bos. Zeker in de lente en herfst zie je hier zoveel verschillende kleuren!

staatsbosbeheer schoorl

Vergaderen in de natuur

Bij het Buitencentrum kun je ook vergaderen of een groep mensen ontvangen. Het lijkt me leuk om dat te combineren met bijvoorbeeld een korte wandeling of een lezing door een natuurdeskundige! Dat is erg inspirerend, zeker op zo’n plek.

Winkel en expositie

De winkel hier is altijd geliefd bij onze drie kinderen. In de winkel worden veel producten verkocnht om de natuur in te gaan, zoals verrekijkers, vogelzoekkaarten en bakjes met een loep. Maar ook prachtige boeken, stenen, routes en scheppen kun je hier kopen. Leuke kadootjes ook! Je kunt ook altijd de gratis expositieruimte inlopen, waar onderwerpen uit de natuur verder worden uitgelicht. Toen wij er waren was er bijvoorbeeld een bijenexpositie waar ook de imker graag iets over verteld.

bezoekerscentrum schoorl

Parkeren

Er is een groot parkeerterrein bij het gebouw. Je moet hier wel betalen, zo’n € 1,90 per uur en een dagkaart is € 12,00.

buitenplaats schoorl

 

Alle locaties