• Wat wil je doen?

 • Met wie?

 • Waar?

Kom in de Kas Noord-Holland en Zaanstreek

Je rijdt er vast wel eens langs: grote kassen waar het licht altijd lijkt te branden. De glastuinbouw is een belangrijk Nederlands product en deze kassen zorgen ervoor dat onze tomaten in Italië liggen en dat snijbloemen over de hele wereld vliegen! Maar dat zie je niet aan de buitenkant…. Daarom openen de tuinders eens per jaar hun deuren tijdens het evenement Kom in de Kas, in 2019 is dat op 6 en 7 april. Ook in Noord-Holland kun je binnengluren bij verschillende bedrijven. Je kunt alles vragen, meegaan met een rondleiding en er zijn leuke kinderactiviteiten.

kom in de kas noord holland
Bij Kom in de Kas kun je binnenkijken bij de kassen, met groente of bijvoorbeeld planten!

Kom in de Kas in Noord-Holland

Alle activiteiten van Kom in de Kas in Noord-Holland vind je hier terug. In de Zaanstreek hebben de landbouwbedrijven gezamenlijk nagedacht over een leuke dag. Daardoor zijn er ook andere bedrijven open en zo wordt het een Agrarische open dag. Het is dus een mix van agrarische (melk)veebedrijven en glastuinbouw. Leuk is de orchideeënkweker in Assendelft. Daar zal het een kleurrijke boel zijn!  De volgende bedrijven doen mee aan Kom in de Kas 2019 (let op: bij hen alleen op zaterdag 6 april!):

 • Floricultura BV – Een specialist in orchideeën. Zaandammerweg 16 Assendelft.
  Hier leer je alles over deze bijzondere bloemen en er is ook een ijscoman en speurtocht voor kinderen
 • Melkveehouderij en lammetjes – familie Kramer, Dorpsstraat 534 (tussen 546 en 548) in Assendelft.
  Hier is het al lammetjesdag! Je kunt schapen en lammetjes aaien, er is een pony en een lekkere proeverij van Beemsterkaas. Er zijn ook konijnen, cavia’s, kippen en eenden van de pluimveevereniging.
 • Taurushoeve – Akere 7 Assendelft
  Bij de Taurushoeve leer je meer over het fokken van Holsteinkoeien. Ook kun je meemaken hoe een koe naar de pedicure gaat.
 • Koeien en kalfjes – Boerderij Groot Veldhuis, Hoogedijk 5 Uitgeest
  Hier leren de kinderen hoe een melkrobot werkt. Natuurlijk zijn er kalfjes en ook schapen met lammetjes! Ook een proeverij van Beemsterkaas.
lammetjes noord holland
Ook veebedrijven openen hun deuren in de Zaanstreek. Bij veel boerderijen kun je al lammetjes knuffelen!
 • Melkveehouderij Bax – Zuideinde 260 Westzaan
  Hier staat een hele nieuwe stal, waar je kunt zien hoe dierenwelzijn bij de moderne boer voorop staat. In de boerderijwinkel haal je huisgemaakte kwark, vla en andere streekproducten
 • Biologisch-dynamische melkveehouderij Rutte – Westerwindpad 102 Zaandam
  Deze eigenaren beheren een deel van het Westzijderveld en zij proberen op een eigen manier de balans te vinden tussen landbouw en natuurbeheer. Ga in gesprek met de boswachter en de vogelbeschermer en leer meer over deze bijzondere manier van landbouw. Natuurlijk zijn er veel dieren aanwezig.
 • White Ranch – Groenedijk 4 Assendelft
  Biologische veehouder met koeien én geiten. Hier kunnen kinderen lekker aan de slag in de knutselbus, waar ze met afvalproducten nieuwe dingen maken. De white ranch heeft een eigen kaasmakerij en zelfbedieningswinkel.
 • De Negen Morgen – Zuiderweg 4 in Assendelft
  Hier lees je de weg van kalfje tot melkkoe! Er zijn leuke kinderactiviteiten en je hoort hier meer over groene duurzame energie.
 • Rene Ebbelaar – Overtoom 194 Westzaan
  Biologisch melkveebedrijf met koeien en -uiteraard- kalfjes. Deze boerderij ligt in het natuurgebied ‘De Reef’
 • Hippisch centrum ‘de Delft’ – Akere 6a Assendelft
  Ook deze manege gooit de deuren open en vertelt alles over de hippische activiteiten die zij organiseren.
kom in de kas orchideeën
Tijdens deze dag zal ik ongetwijfeld iets over orchideeën leren wat ik nog niet wist….

Deze bedrijven zijn op 6 april tijdens Kom in de Kas geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Op de website van Kom in de Kas kun je een kleurplaat downloaden, waarmee jouw kind kans maakt op een leuke prijs. Alle bedrijven zijn gratis toegankelijk op deze dag.

Na je bezoek aan de boerenbedrijven is het misschien leuk om te gaan ontdekken of er al tulpen zijn. Hier lees je over leuke plekken waar je tulpen tegen kunt komen in de regio! 

Alle locaties