• Wat wil je doen?

  • Met wie?

  • Waar?

Poelboerderij Wormer

Ontdek het Wormer- en Jisperveld vanuit een boot, wandelend en laat de kinderen hun gang gaan in de waterspeeltuin: dat kan bij de Poelboerderij Wormer!

Over Poelboerderij Wormer:

  • Bezoekerscentrum in Wormer van Natuurmonumenten
  • Startpunt van veel ontzettend leuke vaartochten
  • Ontdek het Wormer- en Jisperveld, uniek veenweidegebied met bijzondere vogels
  • In de zomer zijn het terras en de waterspeelplaats heel fijn

poelboerderij wormer

Toegang tot een bijzonder natuurgebied

Het Wormer- en Jisperveld is een bijzonder natuurgebied in Noord-Holland. Het gebied wordt oa omsloten door de Zaan, Wormer, Purmerend, de Rijp, Neck en Jisp. In het voorjaar is dit een belangrijk gebied voor weidevogels, maar in elk seizoen is er iets te doen. De Poelboerderij Wormer is eigenlijk de toegangspoort tot het natuurgebied. Je kunt er met een gids een vaartocht doen (zo zie je het meest én leer je vast iets dat je nog niet wist) en er zijn ook vele wandelingen uitgezet. Het bezoekerscentrum is onderdeel van Natuurmonumenten.

poelboerderij wormer

Terras Wormer

Maar ook als je er niet op uit wil kun je bij de Poelboerderij goed terecht. Het terras is in de zomer namelijk een plek waar veel bewoners uit de nabijgelegen dorpen graag even in het zonnetje komen zitten. De waterspeelplaats voor kinderen ligt naast de boerderij en daar zijn ze wel een tijdje zoet met emmers, overloopjes en scheppen. Er zijn ook wandelingen (met gids) voor kinderen, waar ze in het nabijgelegen gebied de Trickel op zoek gaan naar insecten of waterdiertjes. Spelenderwijs leren, dat vinden ze altijd leuk.

poelboerderij wormer

De Poelboerderij is ook geschikt voor vergaderingen, familiefeestjes en je kunt er zelfs trouwen. De agenda is altijd goedgevuld met activiteiten.

Alle locaties