• Wat wil je doen?

  • Met wie?

  • Waar?

Smid Eten en Drinken Purmerend

Een nieuw restaurant in de stad, altijd leuk! Smid Eten en Drinken zit in de Peperstraat in Purmerend, voorheen was dit De Oorsprong. Daar kwam ik altijd graag dus nu ook gelijk even op bezoek bij Smid. Gelukkig, het grote speelgedeelte is er nog steeds, dus dit is nog steeds een fijn kindvriendelijk restaurant in Purmerend! Van een kop koffie om wakker te worden in de ochtend tot samen uit eten, dat kan hier allemaal!

smid eten en drinken purmerend
Gezellig restaurant aan de Peperstraat

Smid Eten en Drinken in het kort:

  • Leuk restaurant in de Peperstraat in Purmerend
  • Met grote kinderspeelhoek
  • Voor koffiedate, lunch, borrel en diner (ook zonder kinderen!)
  • Dit was voorheen De Oorsprong

Kindvriendelijk restaurant in Purmerend

Met drie kinderen ben ik dol op kindvriendelijke restaurants, zodat de doerakken kunnen spelen wanneer op hun billen zitten even te lastig wordt. Bij Smid is een grote speelruimte, met glijbaan, autobaan, keukentje en leesboeken aanwezig. Vooral voor de kleintjes tot een jaar of 8 is dat erg leuk, iets oudere kinderen gaan waarschijnlijk chillen op de kussens onder de glijbaan. Je kunt kiezen voor een tafeltje bij deze speelhoek, maar voorin het restaurant kun je rustig zitten en dan heb je niet eens in de gaten dat er ook kinderen spelen. Smid is dus niet alleen een fijne plek mét kinderen, maar ook om even samen bij te kletsen. De nieuwe eigenaren hebben er zin in en samen met hun team willen ze hier natuurlijk een succes van maken. Dat merk je in de gastvrijheid.

restaurant purmerend peperstraat
Sfeervol ingericht en lekker de ruimte!
uit eten met kinderen purmerend
Lekker spelen! (terwijl jij even van een ongestoorde kop koffie geniet…)

Van koffietijd tot diner

Smid opent doordeweeks om 9.00 uur. Even lekker zitten met een cappuccino (ok, stukje taart erbij…) en kijken naar hoe de Peperstraat weer tot leven komt. Er is een uitgebreide lunchkaart met broodjes, salades en tosti’s. Zo’n clubsandwich is altijd een compleet feestje op je bord vind ik. Ook zijn er een paar opties voor kleintjes, met patatjes en kip nuggets. Aan het einde van de middag rol je zo de borrel in met een bittergarnituurtje. Op donderdag, vrijdag en zaterdag kun je hier ’s avonds lekker uit eten, de keuken is dan tot 21.00 uur geopend dus na het werk kun je nog even aanschuiven. Ik bezocht Smid op een vrijdagavond en mijn kleine Puck had al snel vriendjes gemaakt in de kinderspeelhoek. Voor haar was er een pannenkoek (met sjoepies, zoals zij dat noemt) en ik had een lekkere kipsaté. Ook leuk is ‘shared dining’, je kunt kiezen voor verschillende kleinere gerechten die je dan samen deelt, zoals calamari, doradefilet of carpaccio. Zo kun je van alles iets proeven!

 

kindvriendelijk restaurant noord holland

Smid Eten en Drinken is heel gezellig ingericht, met veel aandacht voor details in de inrichting. Mooie lampen, kaarsje op tafel en overal groene planten maken het heel sfeervol. Voor baby’tjes is er een aankleedkussen achter in de zaak, altijd handig. Reserveren is meestal niet nodig, maar even voor de zekerheid bellen voor een plekje kan natuurlijk geen kwaad. Parkeren doe je het handigst bij de Oude Vismarkt of de Weerwal, dan wandel je zo de Peperstraat op. Veel plezier!

Alle locaties