• Wat wil je doen?

  • Met wie?

  • Waar?

Winters Purmerend

Gezellige feestlichtjes, kerstliedjes en de restaurants en winkels mooi aangekleed: ik vind de decembermaand in elke stad een feest. Elk jaar zijn steden als Hoorn, Alkmaar, Haarlem en Purmerend écht een sfeervol dagje uit vind ik. Dit jaar pakt Purmerend extra uit met hun evenement Winters Purmerend. Het ziet er veelbelovend uit, ik kan er vanuit mijn huis naar toe wandelen (en rollend naar huis hahaha) dus ik ga het wel bezoeken.  Ook iets voor jou? Hier alvast meer over de activiteiten:

IJsbaan op de Koemarkt

Vanaf 8 december kun je elke dag de schaatsen onder binden op het centrale horecaplein van Purmerend. Naast gewoon schaatsen worden er op verschillende tijden ook activiteiten zoals discoschaatsen, kunstschaatsen én curling georganiseerd. Vooral dat laatste lijkt me hilarisch. Kun je ook met je collega’s doen! De curlingcompetitie is verdeeld over 4 avonden en dan geef je je als team op. Over curling lees je hier meer. Het schaatsen op de ijsbaan kost € 5,00 per persoon, schaatsen huren kost € 3,00.

Mijn tip: ga na het schaatsen lekker eten of even wat drinken in de buurt. In dit artikel geef ik je 4 bijzondere restaurants op de Koemarkt.

ijsbaan purmerend

Kerstmarkt Purmerend

Van 14 tot en met 16 december kun je in Winters Purmerend winkelen in chaletjes op de Koemarkt en gezellige kraampjes door de hele stad. Ook winkeliers doen mee aan de kerstmarkt en her en der is ook muziek en ander entertainment. Nu hopen op droog weer! Entree is gratis.

Heb je trek in een kop koffie onderweg? Dan kan ik je bijvoorbeeld Rozemeijer op de Padjedijk aanraden! Daar schreef ik hier meer over. 

Bourgondisch Purmerend

De hele dag van tevoren niks eten hoor: bij Bourgondisch Purmerend kom je namelijk anders plek tekort! Van 21 tot en met 23 december bieden restaurants, foodtrucks en cateraars uit de regio hun mooiste producten aan op een gezellige culinaire markt door de gehele stad. Je vindt kraampjes op de Koemarkt, Kaasmarkt en in het Eggert Centrum. Overal koop je kleine gerechtjes en bijpassende drankjes. Er is geen entreeprijs.

winters Purmerend

Lichtjes aansteken en wijnroute

Winters Purmerend wordt feestelijk geopend door het aansteken van de lichtjes op de Koemarkt op 8 december om 18.00 uur. Aansluitend om 19.00 uur begint de wijnroute, wat ik echt heel leuk vind altijd. Tijdens de wijnroute kun je bij 31 verschillende winkels in totaal 62 soorten wijn proeven (nee niet allemaal…). NB: de wijnroute is al helemaal uitverkocht! Allemaal op de fiets naar huis die dag 😉

Er komen nog meer evenementen zoals een muziekavond en ‘Purmerend wenst elkaar..’ (zeg maar de nieuwjaarsreceptie op de Koemarkt), waarover later meer bekend wordt. Het hele evenement duurt van 8 december tot 6 januari.

 

 

Alle locaties