• Wat wil je doen?

  • Met wie?

  • Waar?

Lammetjesradar op Texel

Wát een hilarisch leuk initiatief! Op Texel weet je dit voorjaar precies waar je lammetjes kunt zien: de Lammetjesradar geeft je op een kaart exact weer waar de lammetjes in de weide lopen. Elk voorjaar is het een drukke bedoening op het eiland: er komen ineens duizenden wollige baby’s bij. Om gezellig mee te kijken heeft een aantal lammetjes een kleine GPS tracker om gekregen en daarmee kun je hun hele wandel volgen. Mocht je niet op Texel zijn, kun je via de lammetjeswebcam meekijken in de stallen. Texel en lammetjes: die horen bij elkaar!

Lammetjesradar

Op Texel leven even veel schapen als mensen, van allebei zo’n 14.000. In het voorjaar worden er op het eiland 22.000 (!) lammetjes geboren. Dat vinden bezoekers natuurlijk superleuk en Texel speelt er handig op in. Overal op het eiland kun je schapenkaas, wolproducten en lamsvlees kopen. Je hoeft natuurlijk niet lang te zoeken naar de lammetjes, maar de lammetjesradar vind ik een grappig initiatief. Bedenk het maar: geef schapen een GPSzendertje mee en je kunt gezellig volgen waar ze in de wei lopen. Op de site van de Lammetjesradar kun je de exacte locatie op de kaart zien.

lammetjesradar Texel
Deze cuties kun je nu volgen via de Lammetjesradar
narcissen texel
Ook op Texel is het kleurrijk voorjaar! Vele bollenvelden staan in bloei.

Lammetjeswebcam

Op Texel leven even veel schapen als mensen, van allebei zo’n 14.000. In het voorjaar worden er op het eiland 22.000 (!) lammetjes geboren. 1000 daarvan worden geboren op de Schapenboerderij in Den Burg. Je kunt vanaf de computer meekijken in de ‘kraamkamer’, in de stal hangt een webcam waar je dus telkens mamaschapen en lammetjes kunt zien. De Schapenboerderij is sowieso een leuke plek om eens heen te gaan. Je kunt er lammetjes knuffelen, varkentjes aaien, ponyrijden, picknicken en lekker ravotten op de boerderij. Misschien mag je zelfs wel een flesje geven aan een ‘soggie’, een lam dat door de moeder is verstoten. Gelijk even meegluren: hier is de lammetjeswebcam!  En kijk nou hoe leuk het er daar uitziet op de boerderij:

Activiteiten met lammetjes op Texel

Het leukste vind ik altijd als je even gezellig met zo’n wollige baby mag knuffelen of aaien. Dat kan op de Schapenboerderij. Maar daarnaast zijn er meer leuke activiteiten. Zo is er de Lammetjesfietstocht, een route van zo’n 35 kilometer die langs de meest schaaprijke gebieden voert. Op 22 april kun je ook meedoen met de Lammetjeswandeltocht, een wandeling langs weides vol lammetjes en schapenboeten. Er zijn afstanden van 5 tm 40 kilometer.

Slapen bij lammetjes

Dat lijkt me toch heerlijk: wakker worden met het vrolijke uitzicht van springende schapenbaby’s 🙂 Texel heeft 1600 verschillende accommodaties waar je kunt verblijven en een aantal daarvan liggen vlak bij de weides waar je schapen kunt zien en voelen. Zo kun je slapen in een schapenboet! Iets luxer maar toch dichtbij: slapen bij een slapenboerderij. Je vindt een overzicht van deze bijzondere slaapplekjes hier.

Als je na een verblijf op Texel weer terug bent aan het vasteland, kun je je ‘lente in Noord-Holland’ ervaring misschien afmaken met een bezoek aan de tulpenvelden. Hier lees je de beste plekken om tulpen te bezoeken in onze provincie! 

 

Alle locaties