• Wat wil je doen?

  • Met wie?

  • Waar?

Sprookjeswonderland Enkhuizen

Sympathiek, gezellig en heel leuk voor kleintjes: Sprookjeswonderland Enkhuizen!

Over Sprookjeswonderland Enkhuizen

  • Ideaal park voor kinderen tot ongeveer 10 jaar
  • Ontmoet en ervaar alle bekende sprookjes
  • Ook lekker spelen in de grote speeltuin
  • Betaalbaar en gezellig

Sprookjesbos Enkhuizen

Elk jaar maken we wel een ritje naar Enkhuizen voor Sprookjeswonderland. Het is een sympathiek park waar je met het hele gezin een leuke dag kunt hebben. Natuurlijk is het gericht op kleintjes: zij kunnen heerlijk rondwandelen in het sprookjesbos, waar ze leren over de verschillende klassieke sprookjes. Andere favorieten zijn de auto’s (klassieke wagentjes waarin ze zelf mogen ‘sturen’), de Stemmige Standbeelden, de paardjes, het zwaard uit de steen halen én natuurlijk de kleine bootjes. Sinds kort is er ook een heksenhuis (de Hekspeditie) dat de aandacht trekt.

sprookjeswonderland enkhuizen
De sprookjesachtige entree

Het leuke van het Sprookjesbos vind ik dat het een heel mooi verzorgd park is, waar je je een dag kunt vermaken tegen een heel schappelijke toegangsprijs. Daardoor gaan wij er regelmatig heen.

Dit blijft elke keer weer favoriet 🙂

Sprookjeswinterland

Vanaf half december is het park helemaal in winterse sferen. Dan bezoek je Sprookjeswinterland! Ook hieraan is veel aandacht besteed, de aankleding is heel leuk gedaan en gezellig. De attracties zijn in winterstemming en op het centrale plein staat een hele grote kerstboom. Elke middag om 16.00 uur worden de lichtjes op feestelijke wijze aangezet: sfeervol en zo leuk!

klein duimpje sprookjesbos
MENSENVLEES!! 🙂 🙂

Je kunt tickets voor Sprookjeswonderland vooraf kopen, maar ter plekke kan ook. Parkeren doe je op een groot terrein voor het park, daar is op normale dagen voldoende plek. In het park zijn diverse restaurants en voldoende toiletten.

Sprookjeswonderland is leuk te combineren met een wandeling door historisch Enkhuizen, in de zomer rijdt er ook een bezoekerstreintje. Ook een leuk idee: ga op de terugweg pannenkoeken eten bij Ootje Konkel! 

 

Alle locaties