• Wat wil je doen?

  • Met wie?

  • Waar?

Midwinterfeest in historisch De Rijp

Het is al jaren een sfeervol uitje: het Midwinterfeest in De Rijp. Een echt nostalgisch kerstfeestje! Om het jaar wordt historisch De Rijp door vele vrijwilligers weer omgetoverd tot een sprookjesachtig dorp in kerstsfeer. Op 14, 15 en 16 december 2018 kom je in het dorp vele gezellige kraampjes, optredens en nostalgische taferelen tegen. Het hele dorp doet mee en het Midwinterfeest de Rijp is dan ook uitgegroeid tot een groot succes. De afgelopen editie in 2016 trok 40.000 bezoekers! Ga jij dit jaar ook?

midwinterfeest de rijp

Bijzondere kleding en optredens

De Rijp is natuurlijk altijd al een bezoek waard: vele monumentale panden en pittoreske huizen geven het dorp een historisch aanzicht. Maar tijdens het Midwinterfeest is het helemaal mooi vind ik. Zo veel mensen die hun huis versieren, zich verkleden en voorstellingen geven. Echt alsof je in de geschiedenis wandelt! Het weekend begint op vrijdagavond met de lichtjesavond. Op zaterdag en zondag staat er ook een gezellige kerstmarkt met verschillende producten, allemaal in stijl aangekleed. Gedurende het hele weekend zijn er in het hele dorp muzikale voorstellingen en theateroptredens. In totaal komen er meer dan 125 artiesten optreden op verschillende podia in het centrum.

winterfeest de rijp

Warme chocomel en winterbier

Het Midwinterfeest is natuurlijk het sfeervolst in het donker en het feest gaat dan ook tot in de avond door. Bij veel kraampjes haal je een warme chocomel of een lekker wijntje. Een goede tip is dan ook om er lekker een uitje van te maken met vrienden. Ook voor kinderen zijn er veel optredens, dus ook zij vermaken zich goed! Centraal tijdens het feest staat de geschiedenis en rijke historische cultuur van de Rijp. Bewoners worden opgeroepen om hun huis te versieren in wintersfeer en daar doen zij graag aan mee. De originele en gezellige versieringen zijn echt van meerwaarde vind ik!

Programma Midwinterfeest De Rijp:

Vrijdag 14 december: 19.00 uur tot 21.00 uur (lichtjesavond)

Zaterdag 15 december: van 11.00-22.00 uur

Zondag 16 december: van 11.00-18.00 uur

Bij horecalocaties en winkels in de Rijp is een uitgebreid programmaboekje verkrijgbaar. Bij dit boekje ontvang je ook een lot, waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Het hele weekend is verder gratis te bezoeken.

Parkeren Midwinterfeest de Rijp

Door de toenemende drukte zijn er dit jaar aangepaste verkeersmaatregelen. De Rijp is op zaterdag en zondag niet toegankelijk met de auto vanaf de N244. Om het evenement te bezoeken kun je het beste gebruik maken van de ingezette pendelbussen. Deze rijden vanaf verschillende locaties:

  • Parkeer bij bedrijventerrein De Volger in de Rijp. Vanaf hier rijden pendelbussen naar het centrum van de Rijp.
  • Parkeerterrein op bedrijventerreinen Bamestra en Insulinde in Middenbeemster naar De Rijp-(Beemsterdijk). Vanaf hier rijdt een pendelbus (zonder dienstregeling)  op zaterdag van 11.00 tot 22.30 uur en op zondag van 11.00 tot 18.30 uur.
  • Vanuit Alkmaar (Industrieterrein Oudorp, halte aan de Edisonweg t/o nummer 3) rijdt er volgens een dienstregeling een gratis pendeldienst naar De Rijp.

Zoek je meer winterse uitjes? Ook Winters Purmerend is een aanrader!
Heb jij nog tips of wil je je ervaring delen met andere Noord-Hollanders en bezoekers? Doe dat dan op Instagram of onze Facebookpagina!

Alle locaties